Bu tarife, tez savunmamda hocalara ikram için ne yapsam diye yemek bloglarını gezerken rastladım. Çoğu insan gibi benimde tarçınlı tatlara karşı ayrı bir zaafım var. Tarifi denemeye karar verdim ve çok memnun kaldım. Un kurabiyesinden sonraki favori kurabiyem olabilir diye düşündüm. İnşallah sizlerde beğenirsiniz...
Malzemeler: 2 yumurta sarısı, 150 gram yumuşamış margarin yada tereyağı,2.5 su bardağı un, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 paket kabartma tozu
üzeri için; Pudra şekeri, tarçın
Hazırlanışı: Yumurta sarılarını, pudra şekerini, margarini krem haline gelinceye kadar karıştırın. Unu, tarçını, kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.Kurabiyeleri fırından çıkardıktan hemen sonra üzerlerine tarçınla karıştırılmış pudra şekeri serpin.
4 yorum:
ay canım çekti.. bende şimdi bi kek yaptım çok güzel oldu. o da tarçınlı :)
ellerine sağlık canım. tarifini hobirikse koyarsan bende denerim inş en kısa zamanda. Bu aralar hep birşeyler yapmak ve yemek istiyorumm:)
El Paso seninle gurur duyuyor Semracik! Ellerine saglik... imza: Teksasli arkadasin :)
teşekkür ederim Ayşe cim çok zarifsin.
Yorum Gönder