24 Şubat 2009 Salı

Havuçlu Kek


Bu kek tarifini Oktay ustayı izlerken görmüştüm, denedim, malzeme miktarlarında ufak tefek değişiklikler yaptım fakat şimdi benim ve ailemin en sevdiği kekler arasında...


Malzemeler:

3 yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2 su bardağı havuç, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 kabartma tozu, 1 vanilya, un(yaklaşık 3 su vardağı)


Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır daha sonra sıra ile yağ, süt, havuç, ceviz, vanilya eklenerek karıştırılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenir karışıma yedirilir. Daha sonra karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170-180 derece arası bir ısıda pişirilir. İsteğe göre üzerine krema yapılarakta servis yapılabilir. Afiyet olsun.

0 yorum: