17 Şubat 2009 Salı

Sodalı Mantarlı Börek


MALZEMELER

6 tane yufka, 2 şişe sodasıvı yağ, tereyağ, galeta unu

içi için;mantar, kuru soğan, dolmalık fıstık, dolmalık üzüm, karabiber, tuz

YAPILIŞI: Mantarlar kaynar suda haşlanır daha sonra mantarlar soğanla birlikte sıvıyağda kavrulur. Tuz ve karabiber de eklenir. Yufkalardan bir tanesi serilip, soda ve yağ karışımı ile bolca ıslatılır. İkinci yufka da birincinin üzerine serilip aynı işlem uygulanır. Oniki eşit üçgene bölünen yufkalara hazırlanan iç malzeme konup sarılır. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra börekler soda ve yağ karışımına batırılıp tepsiye dizilir. Üzerlerine galeta unu serpilen börekler fırında pişirilir.

1 yorum:

B. dedi ki...

Oglen yemegine cikmayi beklerken senin sayfanda gezinmek pek akillica degil :)
Cok guzeller bu borekler of semraa :)
Ellerine saglik canimmm