6 Aralık 2009 Pazar

Pamuk Pogaca


Malzemeler:
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 su bardagi yogurt
1 su bardagi sut
2 cay kasigi tuz
4 cay kasigi seker
3,5 su bardagi un
3 cay kasigi kuru maya
1 yumurta (aki humurun icine, sarisi disina)
Hazirlanisi:
Ben bu pogacanin hamurunu ekmek makinasinda hazirlayip daha sonra sekil verme islemine gectim. Fakat dileyen arkadaslar ellerin yogurduktan sonra yarim saat dinlendirip tekrar yogurup tekrar bir yarim saat dinlendirdikten sonra, sekil verme islemine gecebilirler. Adindan da anlasilacagi gibi pamuk gibi yumusacik oluyor. Lezzeti deneyen herkesten tam not aldi diyebilirim.
Makinenin hamur yogurma kismina tum malzemeler sirasi ile konulur. Makinanin hamur yogurma ayari secilir. Daha sonra istenilen ic harcla birlikte sekil verilerek yaglanmis firin tepsisine dizilir. Ilk olarak ilik firinda 10 dakika kadar mayalandirilan pogacalar, 200 derecede uzerleri kizarana kadar pisirilir. Afiyet olsun...

1 yorum:

B. dedi ki...

ins. en kısa zamanda deniycem çok güzel görünüyorlar canım!