1 Kasım 2008 Cumartesi

Damla Çikolatalı Kestaneli Pasta


Annemler uzun süren köy seyahatlarinden dönüşte bize bol bol kestane getirmişler.Tabi uzun kış gecelerinin yakın arkadaşı olarak bildiğimiz kestane, kilolu bayanların çok tercih etmemesi gereken bir besinmiş. Ortalama 2-3 adeti bir ince dilim ekmek yerine geçtiğini yeni öğrenmiş bulunuyorum. Ayrıca haşlama kestanenin kalorisinin, fırında kavrularak yapılan kestaneden % 50 oranında daha az olduğunu biliyor muydunuz?


Pasta Keki

4 yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

½ su bardağı nişasta

1 paket vanilya

1/2 çay kaşığı limon suyu

1/2 çay bardağı sıcak su

1 paket kabartma tozu


Hazırlanışı:Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp mikser yardımı ile hafif köpükleşene kadar çırpıyoruz. Ardından limon ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Karışın katı kıvamına yakın bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ederken yumurtaların sarılarını ekliyoruz. Çırpma işlemine devam ederken sucak suyu ilave ediyoruz. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tahta bir kaşık yardımı ile birbirine yediriyoruz.Yağlanmış bir fırın kabına hazırlandığımız kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.



Ara kat
3 su bardağı süt

1/4 su bardağı un

1/2 su bardağı nişasta

1/2 su bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya


Hazırlanışı: Öncelikle yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz. Un ve nişastayı ilave ediyoruz Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir kıvam alan karışımı ocağa yerleştirip kaynayana dek karıştırıyoruz.Ocağın altını kapadıktan sonra içine vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpıyoruz. Ben bu işlemi çırpma teli ile yapıyorum çünkü pütürlü olmayan düzgün bir karışım oluyor. Aynı işlem mikser ile de uygulanabilir.Kremamızı arada sırada karıştırıp üzerinin kabuk bağlamasını önleyerek oda sıcaklığında soğutuyoruz.

Kestaneli Harç için:

3 çorba k. damla çikolata
1 su b. ceviz
1 su b. süt

2 su bardağı haşlanmış kestane


Hazırlanışı:

Haşlanan kestaneleri süt ile birlikte parçalayıcıdan geçirin içine cevizi ilave edin.


Pastayı kaplamak için:


1 paket kakaolu toz krem şanti üzerindeki talimata göre hazırlanır.



Pastanın hazırlanışı:


Pasta keki iki ayrı parçaya ayrılır.Parçalardan birinin üzerine hazırlanan ara kat kremasının yarısı sürülür ve üzerine biraz damla çikolata serpilir.Daha sonra hazırlanan kestaneli harç kremenın üzerine yayılır.Kalan krema bu harcın üstüne yayılır ve kalan damla çikolata serpilir. Pasta kekinin ikinci yarısı kremanın üstüne kapatılıp, hazırlanan krem şanti ile kaplanarak isteğe göre süslenir. 2-3 saat buz dolabında bekletildikten sonra servise hazırdır.Afiyet olsun

4 yorum:

mbaki dedi ki...

hayatim guzel gorunuyor ellerine saglik

site block olabilir gene, sana tavsiyem bu yaptigin seyelri bir yere kopyalaman dir...

kolay gele...

B. dedi ki...

cooook guzel gorunuyor sekercik. ah orda olsaydimda yiyebilseydimmmm.. eline saglik :D

semra ünlü baki dedi ki...

Aaa ayıp ettin büşra cım sana ben en güzelini yaparım.Zati az kaldı ortaklığımıza:)

tubaygel dedi ki...

canım ellerine sağlık. eh artık bi ara yanımızda yapıp yemek nasip olur ;)