25 Kasım 2008 Salı

Muhallebili Tel Kadayıf


Uzun zamandan sonra tekrar blog yazmak aslında bu işi ne kadar severek yaptığımı anlamamda faydalı oldu.Bizim ailenin erkekleri normalde muhallebili tatlılara pek sıcak bakmazlar ve çoğu zaman tadına bile bakmazlar.Fakat bu tatlıyı denedikten sonra onların muhallebili tatlılar konusunda kararları değişti.En azından kadayıfla birlikte muhallebiye sıcak bakıyorlar.Neyse kuzum kızıcak bana bu kadar uzattıpım için hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler
Yarım kilo kadayıf
1 paket margarin
Muhallebisi için;
1lt süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1,2 damla limon
Hazırlanışı:Margarin eritilip ılıtılır, daha sonra kadayıfın üstüne dökülür.Dökülen yağ kadayıfa iyice yedirilir.Kadayıfın yarısı orta boy tepsiye yayılır.Muhallebisi için sütün içine şeker ve pirinç unu eklenir.Telle devamlı çırpılarak pişirilir ve ara ara karıştırılarak ılıtılır.Tepsideki kadafıyın üstüne muhallebi yayılır.Kadayıfın yarısı muhallebinin üzerine yayılır.!80 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın sonra limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın.Kadayıf sıcak, şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün.Şerbeti döktünten hemen sonra kadayıf tepsisinin üstüne başka bir tepsi kapatın.Böylece tatlı yumuşak olur.Afiyet olsun.

0 yorum: