Bu tarifi ilk defa denedim.Güzel oldu fakat Emel, mercimekli böreğe kıyma koyunca daha güzel olduğunu söyledi. Bir dahakine kıymalı mercimekli yapacağım.
Malzemeler:
12 adet milföy hamuru
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çorba kaşığı kadar biber salçası
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Çörek otu
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
Mercimek haşlandıktan sonra suyu süzülür. Ayrı bir tencerede soğan sıvıyağda kavrulur. İçerisine haşlanan mercimek, kırmızıbiber, karabiber ve tuz ve biber salçası eklenerek karıştırılır.Milföy hamurunun bir tanesinin sağından ve solundan birer cm aralıklarla üçer cm’lik şeritler oluşturulacak şekilde çentikler yapılır. . Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda ucuca birleştirilir. Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur. Öteki şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini kapatacak tarzda birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilip fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder