21 Ekim 2008 Salı

Şam Tatlısı




Bu tatlıyı kayınvalidemleri iftara çağırdığımda yapmıştım. Fakat o gün resim çekme imkanım olmadığı için şimdi bu tatlıyı aldığım lezzet dergisindeki resmi kullanarak tarifi yayınlıyorum.Ben fıstık yerine ceviz kullandım. Gayet hoş bir görüntü ve lezzet oldu. Ama bildiğim kadarı ile şam tatlısının orjinalinde fıstık kullanılıyor.İnşallah beğenirsiniz.

Malzemeler


1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı yoğurt

1su bardağı un

2,5 su bardağı irmik

1 çay kaşığı karbonat

1 çay bardağı kavrulmuş fıstık yada bir miktar ceviz


Şerbeti için:


2,5 su bardağı şeker

2.5 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu



Hazırlanışı:


Yoğurt ve tozşeker iyice çırpılır, un, irmik ve korbonatı ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Bu karışımı fırın kabına boşaltın. Fıstıkları ikiye ayırıp isteğe göre yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.Tatlının ılımasını bekleyin.


Su ve tozşekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika kaynatıp.Şerbeti ılımaya bırakın.Ilık şerbeti, ılık tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum: