8 Ocak 2009 Perşembe

Kahve Rüyası


Uzun bir aranın ardından tekrar merhaba:)
Tez yazmak gerçekten çok meşakkatli bir iş hele bir de düğün hazırlıkları ile aynı zamana denk gelirse, insan kendine ayıracak zamanı çok zor buluyor. Böyle yoğun bir dönemin içindeyim... İnşallah her ikisinin de üstesinden layığı ile gelebilirim(Tabi bu arada belkide on ayrı parçaya bölünmem gerekebiliyor malesef). Bu tarifi artık yeni birşeyler yapmalıyım diye düşünürken portakal ağacında gördüm biraz değişime uğramış haliyle beğenilerinize sunuyorum...Aslında portakal ağacı takip edenlerinin yorumlarına bakarak evdekilerin seveceğine inanmadan yaptığım bir tatlıydı. Ama evde yiyen herkes ikinci dilimi isteyince doğru bir seçim yaptığımı düşündüm. Umarım sizler de beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...


Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı türk kahvesi(portakal ağacında ölçü 2 ç.k. olarak verilmişti)
1 çorba kaşığı nescafe
4 su bardağı süt(Yarım yağlı süt kullandım)
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti(1 su bardağı süt ile hazırlanmış)

Üzeri için: Fındık, Fıstık,Ceviz,Tarçın(ne olursa)

Hazırlanışı:
Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Karışın piştikten sonra vanilya eklenerek iyice karıştırılır ve servis kabına dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile çırpılmış kremşanti serilir. Ardından dilimlenerek servis edilir.


Not: Kardeşim Serdar daha önce yediği incir tatlısından esinlenerek muhallebisinin içine kuru incir koyulup yapılabileceğini düşünmüş. Ben de düşününce O'na hak verdim çünkü kahve ile incirin bir arada çok lezzetli olduğunu düşünüyorum. Bir daha ki sefere deneyip sizlere bildireceğim inşallah..Benden önce deneyen olursa yorumlarını bekliyorum.

6 yorum:

Hobiriks dedi ki...

çok hoş gözüküyr keşke gelsem de öyle afiyetle yesek karşılıklı.

semra ünlü baki dedi ki...

Tadıda bizim damak zevikimize uygun bir tatlı canım.Keşke gelsen, sanırım gidiyorum diye herkesin özlemi 5, 10 kat arttı içimde. Keşke bu aralar görüşebilsek..

mbaki dedi ki...

sende bole tatli seyler yaparsen, zaten de kendinde cok tatlisin, herhalde herkes osler,,,
ama ben daha sansliyim ki hepsini ben yiyecem artik heheheheh...

semra ünlü baki dedi ki...

:)teşekkür ederim canım.bende çok şanslıyım.

B. dedi ki...

Resimde ruya gibi cikmis :D
Tarif guzele benziyor eminim tadida superdir. Artik evine geldigimde bekliyorum yani guzel biseyler hazirlamani, ilk yatili misafirin ben olucam ins =) opuyorumm

semra ünlü baki dedi ki...

Hiç sorma büşra resimlerden yana şansım yok :P ama ilerleyen zamanlarda daha iyisi ile karşınızda olacağımı hissediyorum.öptüm seni şeker.