7 Eylül 2008 Pazar

Fırında Peynirli Muska Böreği



Malzemeler
3 adet hazır yufka
300 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
üzeri için susam
Sosu için
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta
1 şişe soda
tuz

Yufkalar üst üste tezgaha serilir.Dört parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir.Bir yufkadan yaklaşık 6,7 ayrı şerit çıkmaktadır. Geniş bir kaba süt, soda, yumurtalardan birinin sadece ak ı ve en son bir miktar tuz atılarak karıştırılır. Hazırlanan bu karışım yufkaların üzerine iyice sürülür. Ayrı bir kapta hazırlanan peynir ve maydonoz karışımı, ıslanan yufkanın ucuna bir kaşık kadar konulur. Daha sonra muska şeklinde katlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlandıktan sonra kalan sodalı karışımın içine ayırdığımız yumurtanın sarısı tepsideki yufkaların üzerine sürülür. Üzerlerine susam serpilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında böreklerin altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun:)

0 yorum: