1 Şubat 2010 Pazartesi

Tuzlu Kek

Uzun zamandir yeni tarifler deneyip blog a eklemek istememe ragmen bir turlu resimlerini cekip, eklemek kismet olmadi. Bugun icimden bir tuzlu kek yapsam nasil olur acaba diye gecti. Belki 3 yil once lise arkadasim Aysenur un evinde yemistim fakat ne tadini ne tarifini hatirlayamadim. Degisik yemek bloglarindan bir kac tarifi bir araya getirip ekranda gordugumuz keki yaptim. Insallah begenirsiniz. Afiyet olsun.





Malzemeler:

3 yumurta
2,5 su bardagi un
125 gram tereyag veya margarin (eritilmis)
1 su bardagi sut
rendelenmis beyaz peynir
cekirdekleri cikarilip dogranmis zeytin
kucuk kucuk dogranmis sucuk
1 paket kabartma tozu
dereotu
tuz

Hazirlanisi:

Yumurtalar bir kapta cirpilir, daha sonra icine un, yag, sut, beyaz beynir, tuz, ve kabartma tozu eklenerek tahta bir kasik yardimi ile iyice cirpilir. Son olarak zeytin, sucuk, dereotu istenilen miktarda eklenerek bir kez daha karistirilir. Yaglanmis kek kalibina dokulen karisim, onceden isitilmis 170 derece firinda iyice kizarana kadar pisirilir.

0 yorum: